Volledige ontzorging
Wij maken het zoals u het bedoeld heeft

Houtrot

Houtrot? Repareren!?

Denkt u dat u last heeft van houtrot? Laat Duinkerke Glasservice dit voor u inspecteren.
Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en andere houten onderdelen van uw woning. Slecht onderhoud of onvakkundig schilderwerk is vaak de oorzaak. Houtrot treedt op daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen. U kunt vergevorderde houtrot vaak zelf wel herkennen.

Waar kunt u houtrot aan herkennen?

  • Blaasvorming onder de verflaag en onthechting daarvan;
  • Barsten in de verflaag;
  • Lokale holten en indeukingen in de lengterichting van het hout;
  • Bruine of zwarte verkleuring van het ongeverfde hout;
  • Het loslaten van delen van het hout.

Als na grondige inspectie wordt vastgesteld dat u te maken heeft met houtrot volgt de reparatie hiervan.

Eerst wordt het rotte hout weggehaald, tot aan het nog gezonde hout. Hierbij is het uiteraard belangrijk om te zien waar het hout aangetast is en waar het echt gezonde hout begint. Vaak is het voor een houtrot behandeling niet nodig om al het hout te vervangen. Vakkundig uitfrezen van het rotte hout kan al voldoende zijn. Het is hierbij van belang dat de reparatieplekken goed opgezuiverd en stofvrij worden gemaakt.

Hierna wordt de reparatieplek behandeld met een 2-Komponenten reparatiepasta op basis van gemodificeerde polyesterhars en speciale vulstoffen in een witte kleur.
Deze pasta is speciaal ontwikkeld voor het uitvoeren van duurzame reparaties aan houtwerk (ramen, kozijnen en deuren) in renovatie en nieuwbouw. Ook uitstekend toepasbaar op metalen en steenachtige ondergronden. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw.

Duinkerke Glasservice is een full-service glaszettersbedrijf gevestigd in Scherpenzeel. Onze visie is: iedere situatie is uniek. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent. Naast diverse diensten bieden wij ook een aantal producten. Zodoende kunnen we u van a tot z ontzorgen. Niet alleen kunt u producten (op maat) bij ons bestellen. We komen het persoonlijk bij u inmeten. Hoe kunnen we uw droom technisch, creatief en uniek waarmaken? Samen met u kijken we naar de beste oplossing. Bekijk onze portfolio voor wat ideeën.